Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Roraima.
Data corrente:  05/11/2007
Data da última atualização:  24/01/2019
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  ALVES, A. B.; NECHET, K. L.; VIEIRA, B. de A. H.
Título:  Cultivo da banana em Roraima
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Boa Vista: Embrapa Roraima, 2007.
Páginas:  90 p.
Série:  (Embrapa Roraima. Documentos, 01).
ISSN:  1981-6103
Idioma:  Português
Conteúdo:  Comportamento de variedades de banana em área alterada no município de Caroebe. Doenças da Bananeira no Estado de Roraima, sintomas e manejo.
Palavras-Chave:  Cultivo; Roraima.
Thesagro:  Banana.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/191265/1/Cultivo-da-Banana-em-Roraima.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Roraima (CPAF-RR)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAF-RR6783 - 1UMTLV - --634.772098114A474c2007.02513
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  25/01/2018
Data da última atualização:  26/01/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FREITAS, S. T. de; NASSUR, R. de C. M. R.
Afiliação:  SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; RITA DE CÁSSIA MIRELA RESENDE NASSUR.
Título:  Calcium treatments.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: PAREEK, S. (Org.). Novel postharvest treatments of fresh produce. New York: CRC, 2017.
Páginas:  cap. 3, p. 49-75.
Descrição Física:  il.
Série:  (Innovations in Postharvest Technology Series)
ISBN:  9781498729918
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Calcium (Ca2+) can delay ripening and senescence-related processes, possibly by regulating signaling responses and inhibiting ethylene biosynthesis and respiration in fruits and vegetables. Postharvest Ca2+ treatments inhibit softening of fruits and vegetables by increasing cell wall strength, inhibiting cell wall breakdown, and maintaining proper cellular membrane function and turgor pressure. Calcium treatments can also inhibit loss of flavor and nutritional values, improve tissue antioxidant capacity, and reduce physiological disorders and decay incidence in fruits and vegetables. Postharvest Ca2+ is applied to fruits and vegetables by dipping, washing, vacuum or pressure infiltration, mixing with wax coatings, or electrostatic powder coating. Selection of the Ca2+ source depends on bioavailability and solubility, effects on flavor, and interaction with fruits and vegetables substances. Significant advances to maintain quality and extend postharvest life of fruits and vegetables have been made by combining Ca2+ with other techniques. The best Ca2+ concentration, application form, source, and combination with other techniques has to be determined for each fruit, vegetable, and fresh-cut product. Future studies and perspectives are discussed.
Palavras-Chave:  Ca2; Fruta fresca; Pós colheita; Postharvest; Revestimento de cera; Revestimento em pó eletrostático; Tratamento de cálcio; Tratamento pós colheita; Vácuo.
Thesagro:  Fruta; Hortaliça; Infiltração; Lavagem; Pressão; Tratamento.
Thesaurus NAL:  Fruits.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA57118 - 1UPCPL - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional